info@limburgnieuws.be -

zaterdag 19 september 2020

Zonhoven: Bib opent de deuren opnieuw op woensdag 3 juni (3 juni 2020)

Na exact 10 weken sluiting met enkel afhaalbib, gaat de bib vanaf woensdag 3 juni opnieuw open. De veiligheidsraad besliste dat dit op voorzichtige wijze kon met enkel een basisdienstverlening.

Bezoekers kunnen vanaf 3 juni weer individueel en onder veilige voorwaarden zelf materialen komen uitkiezen en lenen. Zo zal er o.a. een beperking zijn op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de bib aanwezig mag zijn en kan de bib voorlopig nog niet toegankelijk zijn als ontmoetingsplaats. Om kranten te lezen, te studeren en de computers te gebruiken, kan je voorlopig nog niet in de bib terecht.

De bib opent terug 2 avonden tot 19 uur én op zaterdag en zondag zodat ook de leners die terug aan het werk zijn de kans hebben om naar de bib te komen.

Je bent dus vanaf 3 juni welkom in de bib op:

maandag en woensdag van 13 tot 19 uur
donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur
zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 uur

In de voormiddag sluit de bib tijdelijk de deuren om op een veilige manier alle ingeleverde materialen - na 72 uur quarantaine - terug in de rekken te zetten. De voormiddagen worden ook volop gebruikt om de afhaalservice nog verder aan te bieden. Tijdens de lock-down bleek dit een groot succes, er werden 800 afhaalafspraken ingepland.

Belangrijk: De tijdelijke nieuwe ingang van de bib vind je aan de achterkant, via de leeszaal. Je komt de bib dus binnen via de leeszaal en gaat naar buiten via de voordeur. Zo kan alles veilig verlopen voor iedereen.
Bekijk alle artikels uit Zonhoven