Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 23 september 2020

Zonhoven: Drankenproducent Konings draait op volle kracht (7 april 2020)

Drankenproducent Konings uit Zonhoven gaat deze week liefst 225.000 liter gedenatureerde ontsmettende alcohol 70% produceren. Deze navulflessen van een halve liter zijn bestemd voor bedrijven die hun werknemers willen beschermen tegen het coronavirus.

"Wij richten ons nu voornamelijk tot bedrijven die voeding aanbieden zoals supermarkten, benzinestations en ondernemingen waarvan de werknemers in rechtstreeks contact staan met de consument. Dag en nacht wordt er nu bij ons gewerkt, want deze bedrijven hebben een grote behoefte aan gedenatureerde ontsmettende alcohol om de continuïteit van hun activiteiten te kunnen waarborgen", zegt Joris Brams, CEO van Konings NV.

"Als partner van de drankennijverheid vinden wij het belangrijk dat deze ontsmettende alcohol aan een betaalbare prijs op de markt wordt gebracht. Voor de levering werken we samen met een aantal transportbedrijven uit de buurt."

Deze producten zijn voor eigen gebruik binnen de ondernemingen. Het is dus niet de bedoeling dat ze worden doorverkocht. Indien een volledige pallet van 720 flessen wordt besteld, dan bedraagt de prijs per fles 3 euro (excl. btw), levering inbegrepen. De leveringen starten op 10 april.

Een paar weken geleden dreigde er een tekort aan ontsmettende handgels voor de zorgsector. De federale overheid heeft de regelgeving aangepast zodat er grotere hoeveelheden sneller geproduceerd kunnen worden. Naar aanleiding daarvan stelde Konings de voorbije twee weken al meer dan 210.000 liter ontsmettende handalcoholgel van 80% aan kostprijs ter beschikking van de zorgsector zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Joris Brams: "Konings beschikt over grote voorraden alcohol en krijgt veel medewerking van zijn grote leveranciers. Dankzij de inzet en flexibiliteit van onze medewerkers, kan ons bedrijf snel en goedkoop op grote schaal ontsmettende alcoholproducten maken. Daarom bekijken wij de mogelijkheden om in de nabije toekomst ook ontsmettende alcohol te gaan produceren die rechtstreeks ter beschikking van consumenten kan gesteld worden. Maar tot op heden is daar nog geen duidelijk wetgevend kader voor."

Konings NV is gevestigd in Zonhoven en telt 680 medewerkers.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven