Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 februari 2023

Voeren: Noodweer: Minister Zuhal Demir in Voeren (15 juli 2021)

Vlaams minister Zuhal Demir heeft donderdagochtend een bezoek gebracht in Voeren. Naar aanleiding van de ongeziene wateroverlast ging de minister zelf een kijkje nemen en in gesprek met burgemeester Joris Gaens en de hulpdiensten.

Huidige situatie (donderdagochtend 10 uur): "Het waterpeil van De Berwijn en De Voer is gezakt. In de meeste straten is de situatie verbeterd. Toch blijft het waterniveau van De Berwijn nog steeds boven het alarmpeil en houdt de regen aan. De crisiscel blijft zeer waakzaam, het is nog te vroeg om het overstroomde gebied veilig te verklaren. De 50 inwoners die geƫvacueerd werden kunnen nog niet terugkeren naar hun huizen. De brandweer zal alle getroffen plaatsen nu opnieuw inspecteren en waar mogelijk, de pompwerken opstarten. Als het waterpeil blijft zakken, kunnen we deze middag de grootdebietpompen van de Civiele Bescherming eveneens inzetten."

"Het treinverkeer blijft voorlopig onderbroken, de wegen in de dorpskern van Moelingen blijven ook afgesloten. We vragen nog steeds om de omgeving te vermijden. De rotonde naar de oprit van de E25 richting Nederland is wel terug toegankelijk."


Voor updates: Volg Limburgnieuwsbe op Facebook en Twitter


Bekijk alle artikels uit Voeren