Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Voeren: 310.000 euro voor toeristische logies in Limburg (18 juli 2018)

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in Limburg. In totaal gaat er 312.432 euro naar 9 Limburgse logiesuitbaters. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals volledig toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen en de aanleg van camperplaatsen.

Weyts zet sterk in op kind- en familievriendelijke logiesinfrastructuur. Limburg moet verder uitgroeien tot een aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel aanbieden op maat van jongeren, kunnen daarbij helpen. Zo investeert Weyts in een speelterrein in Vakantiecentrum Thomasbos in Maasmechelen, in een speeltuin in Camping Natuurlijk Limburg in Voeren of in kindvriendelijk sanitair in Vakantiecentrum De Bosberg in Houthalen-Helchteren.

Er komt ook een steuntje in de rug voor investeringen in camperplaatsen en de bijhorende voorzieningen. Weyts geeft financiƫle steun voor de aanleg van 5 nieuwe camperplaatsen in Camping Goolderheide in Bocholt en 5 nieuwe camperplaatsen in Camping Natuurlijk Limburg.

Weyts investeert ook in inclusieve logies, die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo steunt Weyts Verblijfspark De Spaanjerd in Kinrooi bij het ontwikkelen van een toegankelijke basisketen. Weyts: "Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet op vakantie kunnen gaan in eigen land."

Bekijk alle artikels uit Voeren