Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Tongeren: Elektrische fietsen voor stadsmedewerkers Tongeren (3 mei 2024)

De stad Tongeren heeft twee witte elektrische dienstfietsen aangeschaft voor het stadspersoneel. Deze fietsen zijn uitgerust met een dubbele draagtas en dragen het logo van de stad Tongeren.

In 2015 kocht de stad Tongeren de eerste twee elektrische dienstfietsen aan. In 2020 kwamen er nog twee nieuwe elektrische fietsen bij. "Deze elektrische fietsen bieden een oplossing om ook de iets langere dienstverplaatsingen op een milieuvriendelijke manier te kunnen doen. Een werknemer die fietst, is fitter en gezonder. Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, het oplossen van parkeerproblemen en voor de portemonnee. Kortom, gezonde werknemers in een gezonde stad", zegt schepen Patrick Jans.

De elektrische fietsen zijn aangeschaft bij Le Gidon in Tongeren voor een totaalprijs van circa 5.000 euro. De fietsen hebben een actieradius tot 100 km en zijn voorzien van schijfremmen en 8 versnellingen.Foto: Communicatie Tongeren


Burgemeester Patrick Dewael: "Het milieu staat hoog op de agenda van de stad Tongeren. Door voor korte dienstverplaatsingen de fiets te gebruiken in plaats van een voertuig, zetten we opnieuw een belangrijke stap in die richting."

Bekijk alle artikels uit Tongeren