Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Tongeren: Bibliotheken Tongeren en Borgloon bundelen krachten (28 november 2023)

Vanaf vandaag bundelen de bibliotheken van Tongeren en Borgloon hun krachten en opereren ze gezamenlijk als de bibliotheek Tongeren-Borgloon, met vestigingen in beide steden. De integratie van de bibliotheken is een voorloper van de fusie tussen de twee stadsbesturen.

Voorafgaand aan de fusie hebben beide steden een uniform gebruikersreglement goedgekeurd, en de implementatie ervan was een uitdagende, doch succesvolle taak. Een positief resultaat van deze integratie is dat elke lener nu de flexibiliteit heeft om materialen terug te brengen of op te halen in een vestiging naar keuze.

"Door één bibliotheek te creëren met twee vestigingen, ontstaan er kansen voor de gebruikers. Vanaf nu kan elke lener ervoor kiezen om geleende materialen terug te brengen of gereserveerde exemplaren op te halen bij de vestiging van zijn of haar voorkeur.

Schepen An Christiaens: "Vanaf nu kunnen onze leners niet alleen uitgeleende materialen, maar ook aanwezige materialen in beide vestigingen reserveren."

Vanaf nu is de nieuwe website tongeren-borgloon.bibliotheek.be beschikbaar voor bezoekers. Hier kunnen bezoekers zowel de catalogi van beide vestigingen tegelijkertijd als afzonderlijk raadplegen. Op de agenda worden de activiteiten van beide locaties in chronologische volgorde weergegeven.


Vanaf vandaag bundelen de bibliotheken van Tongeren en Borgloon hun krachten en opereren ze gezamenlijk als de bibliotheek Tongeren-Borgloon, met vestigingen in beide steden.
Foto: Communicatie Tongeren

Bekijk alle artikels uit Tongeren