Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Tongeren: Kunstwerk Shelter in Pliniuspark Tongeren (26 mei 2023)

Het kunstwerk Shelter van Els Dietvorst is vanaf nu te bewonderen in het Pliniuspark te Tongeren. De elementen ontmoeting, verbinding en oerkracht komen samen in dit werk.

Burgemeester Patrick Dewael: "Tongeren is een stad met een roemrijk verleden en een schier onuitputtelijk erfgoed. Vanzelfsprekend gaan we respectvol om met ons lokaal erfgoed. Het is een troef die we resoluut uitspelen. We restaureren, valoriseren en ontsluiten het waar mogelijk. Het zou evenwel fout zijn om ons uitsluitend in het verleden te wentelen. We treden immers niet op als conservator van een openluchtmuseum, maar ambiëren een rol als katalysator inzake stedelijke ontwikkeling. Met de 9de maand brengt de stad Tongeren heden en verleden alvast met elkaar in confrontatie. Deze confrontatie kan alleen maar een meerwaarde opleveren. Hedendaagse kunst is finaal het erfgoed van morgen."

In het kader van de 9de maand wordt door het stadsbestuur op regelmatige basis een hedendaags kunstwerk aangekocht en in de openbare ruimte geïntegreerd.

Schepen An Christiaens: "Recent werd een samenwerking aangegaan met Els Dietvorst. Het kunstwerk Shelter kreeg een stek in het Pliniuspark. Het is een kleine rust- en bezinningsplek in het park. Hier kan je terecht voor een ogenblik van stilte en rust."


Burgemeester Dewael, schepen An Christiaens en Els Dietvorst aan het nieuwe kunstwerk in het Pliniuspark
Foto: Communicatie Tongeren

Bekijk alle artikels uit Tongeren