Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 juni 2023

Tongeren: Historisch domein van Huize Borghof in Tongeren wordt inspirerende ontmoetingsplaats (25 mei 2023)

Vandaag komt de sleutel van de Tongerse kasteelhoeve Borghof in handen van nieuwe eigenaars. Limburgse ondernemers Ingrid Nelissen (zaakvoerder van IN-LIJN interieurarchitectuur en Huis Kellens) en echtgenoot Jean Biesmans (oprichter Tectum Group en ere-consul van Polen) vinden in Piringen - deelgemeente van Tongeren - hun gedroomde locatie voor een nieuw totaalconcept.

"Huize Borghof brengt mensen en organisaties samen in een inspirerende omgeving. Zowel IN-LIJN interieurarchitectuur, het Poolse consulaat als verschillende hybride werk- en eventruimtes komen er onder één dak", vertelt Ingrid Nelissen. "Vanuit onze liefde voor esthetiek en natuur willen we met dit project graag maatschappelijke meerwaarde bieden."

Het doel is om alles zo snel mogelijk operationeel te krijgen. "Huize Borghof is een dynamisch concept dat zal groeien naarmate we de kantoor- en eventruimtes meer en meer in gebruik nemen. Hiervoor leggen we ons oor ook zeker te luisteren bij de meest uiteenlopende stakeholders."

Het nieuwe totaalconcept biedt voldoende ruimte voor zowel zakelijke relaties als sociale aangelegenheden: "Allereerst wordt Huize Borghof de nieuwe thuis voor IN-LIJN, mijn bureau voor interieurarchitectuur dat ik bijna 35 jaar geleden oprichtte. Vandaag ontwerpen en realiseren we met elf medewerkers elk interieur, van privé tot professioneel. Door de jaren heen kende het bureau een enorme boost, onder meer door realisaties zoals de inrichting van de burelen van Belisius Advocaten, SML Ferrostaal, de Jos Vaessen Talent Academy, Tectum Group en tal van woon- en winkelprojecten in binnen- en buitenland. Verder verhuist ook het consulaat van Republiek Polen mee, aangezien mijn man ere-consul is. De overige vertrekken gebruiken we als flexibele kantoren en polyvalente ruimtes voor evenementen die in onze filosofie passen, zoals productpresentaties en -lanceringen", zegt Cindy Gerets.

Op het domein staan bijvoorbeeld 300 fruitbomen. "Een idee is om de Piringenaren uit te nodigen voor een gezellige pluk, om dit heerlijke Haspengouwse fruit niet verloren te laten gaan. Misschien maken we er wel ineens een groot appelmoes- of appelsapfestijn van."

Als kunstliefhebber denkt Ingrid er ook aan om een aantal keer per jaar ruimtes beschikbaar te stellen voor tentoonstellingen van lokale kunstenaars en kunstacademies.

Na zijn overlijden kwam het domein in het bezit van de familie Hoegaerts. In 2011 bracht Alfredo De Gregorio, architect van het Gallo-Romeins Museum, zijn architectenbureau onder in de kasteelhoeve. Samen met zijn team knapte hij het hele domein op bijzonder ecologische wijze op.Historisch domein Huize Borghof in Tongeren
Dit project in Piringen is een inspirerende ontmoetingsplaats, dat zowel IN-LIJN interieurarchitectuur, het Poolse consulaat als verschillende hybride werk- en eventruimtes samenbrengt onder één dak.
Foto: Huize Borghof

Bekijk alle artikels uit Tongeren