Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Tongeren: Voorbereidingen Kroningsfeesten: asfaltwerken en snoeiwerken (25 mei 2023)

Vanaf vrijdag 26 mei 2023 zullen er in verschillende centrumstraten van Tongeren herstellingswerken aan de asfaltwegen worden uitgevoerd voor de aankomende Kroningsfeesten. "Met duizenden bezoekers die begin juli naar Tongeren afzakken, streven we als stadsbestuur ernaar om de stad er piekfijn te laten uitzien."

De voorbereidende werken gaan van start in de Jekerstraat en op het Regulierenplein. De resterende asfaltwegen in het centrum zullen volgen in de komende weken. Ook de Stationslaan en de Leopoldwal zullen aangepakt worden.

Om de werkzaamheden soepel te laten verlopen, zullen er waar nodig verkeersomleidingen worden ingesteld. "We vragen alle weggebruikers om hier begrip voor te hebben en de aangegeven omleidingsroutes te volgen, zodat de werken veilig en efficiƫnt kunnen worden uitgevoerd."

Naast de asfaltwerken vinden er ook snoeiwerken en borstelrondes plaats in verschillende straten en pleinen van Tongeren. "We willen een warme oproep doen aan alle inwoners van Tongeren om ook extra aandacht te besteden aan het schoonhouden van stoepen voor de woning, ramen en gevels. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Tongeren er prachtig uitziet tijdens de komende zomermaanden."

Bekijk alle artikels uit Tongeren