Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Tongeren: Nieuwe fietsbrug uit kunststof in Lauw (9 juni 2022)

De nieuwe fietsbrug tussen Daalmolenweg en Daalbroek in Lauw werd zopas geplaatst. De brug is 14 meter lang en 4 meter breed. De brug is vervaardigd uit kunststof.

Patrick Dewael, burgemeester: "Voor de zwakke weggebruiker willen we extra inspanningen leveren. Wij stimuleren het gebruik van de fiets, zeker voor korte verplaatsingen. Daarom is het essentieel dat woon-werkverkeer, de verplaatsingen naar school en vrijetijd vlot en veilig kunnen verlopen. Na een controle bleek dat de brug tussen de Daalmolenweg en Daalbroek onstabiel was en aan vervanging toe was. Midden juni zullen ook de resterende omgevingswerken klaar zijn en kan de brug opengesteld worden."

Schepen Jeannine Vanvinckenroye: "In 2018 hebben we een gelijkaardige brug vervaardigd uit composiet geplaatst tussen Dreef en Keerstraat. Deze was met zijn 17 meter lengte de langste van Belgiƫ. Nu plaatsen we een brug van 14 meter lang in Lauw. Een composieten fietsbrug heeft voordelen ten opzichte van een houten of stalen fietsersbrug: onderhoudsvrij, kan vrij eenvoudig geplaatst worden en is bovendien ongevoelig voor dooizout of roest."

De kostprijs bedraagt 151.891,16 euro, waarvan de stad Tongeren 73.631,30 euro subsidie ontvangt van de provincie Limburg.


Nieuwe fietsbrug in Lauw
Foto: Communicatie Tongeren

Bekijk alle artikels uit Tongeren