Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Tongeren: Tongeren maakt zich op voor Italiaanse Dag op zondag 15 mei (25 april 2022)

De stad Tongeren brengt op zondag 15 mei een klein stukje Italië voor één dag naar Limburg.

Schepen van Toerisme, An Christiaens: "Ciao Tongeren is een vaste waarde en is het één van de stokpaardjes onder de Tongerse events. De Grote Markt en omliggende straten en pleinen vormen het zuiderse decor voor zo'n 30 Italiaanse standhouders. De exposanten en horeca verwennen bezoekers met smaakvolle drankjes en heerlijke gerechten."

Daarnaast is Ciao Tongeren een hoogdag voor onze winkels en horeca. Zo is er dit jaar een Italiaanse shoppingroute die je meeneemt langs exclusieve Tongerse adresjes met Italiaanse merken. Heel wat handelaars hebben een leuke attentie of extra korting in petto.

Naast een waaier aan enthousiaste standhouders zullen Italiaanse acts op een podium aan de Grote Markt zorgen voor een uitzonderlijke ambiance. Met haar bella Italia-roots zorgt Gabriëlla Massa voor de mooiste Italo hits. Maar ook de Surplusband komt de Italiaanse pannen van het dak spelen. Originele streetacts zoals de reuzenbellenblazer Mio Grande, een suikerspinact en een grimeur vrolijken het event op. Ga tijdens je aanwezigheid zeker ook even kijken bij de krijttekenaar die een levensgrote, Italiaanse 3D-grondschildering zal maken ter hoogte van de Grote Markt en het Stadhuisplein.

INFO
Ciao Tongeren 2022
Zondag 15 mei van 13 uur tot 18 uur
Inkom: gratis
Winkels in het centrum zijn open van 13 uur tot 17 uur


Bekijk alle artikels uit Tongeren