Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Tongeren: Kijktocht in het Gallo-Romeins Museum voor families met kinderen. (28 februari 2022)

Het Gallo-Romeins Museum biedt vanaf deze krokusvakantie een nieuwe kijktocht aan voor families met kinderen. Op een speelse manier ontdekken ze een tiental boeiende voorwerpen uit de vaste collectie.

Bij aankomst in het museum krijgen de deelnemers een mooi vormgegeven boekje. Daarmee trekken ze op verkenning in de permanente tentoonstelling Van neanderthaler tot Gallo-Romein.

De kinderen worden uitgedaagd om extra grondig te kijken naar een tiental voorwerpen: een vuurstenen vuistbijl, een aardewerken potje, een gouden munt, … Merken ze de verschillen op tussen de echte stukken en de gemanipuleerde foto’s in het boekje? De (groot)ouders beschikken over de correcte oplossingen. Zo worden ze betrokken bij de kijktocht en kunnen ze hun (klein)kinderen op weg helpen met tips. Na afloop krijgen alle deelnemers een vel met stickers van de onderzochte voorwerpen mee naar huis.

Er is een versie voor beginnende speurders en een voor meer ervaren speurneuzen. Dat maakt de kijktocht geschikt voor families met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud.

De kijktocht is vanaf nu het hele jaar door beschikbaar. Deelname is inbegrepen in de toegangsprijs.


Het Gallo-Romeins Museum biedt vanaf deze krokusvakantie een nieuwe kijktocht aan voor families met kinderen. Op een speelse manier ontdekken ze een tiental boeiende voorwerpen uit de vaste collectie
Foto: Gallo-Romeins Museum

Bekijk alle artikels uit Tongeren