Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Tongeren: Nieuwe tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum (21 februari 2022)

Het Gallo-Romeins Museum is volop bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling 'Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland.' De expo opent op 4 juni de deuren.

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten.

Al 15 jaar lang legt de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland al die overblijfselen vast. Zijn kleurrijke foto’s genieten internationale erkenning. Vaak komen heden en verleden in zijn werk
intrigerend samen. In een sfeervol decor maak je kennis met de kunstenaar en 150 van zijn beste werken. Ze leveren boeiende verhalen op over de Romeinse cultuur, architectuur en geschiedenis. Ze doen glimlachen, dromen van reizen en zetten je aan het denken. Hoe beleven we erfgoed en gaan we er vandaag mee om?

Traditiegetrouw maakt het Gallo-Romeins Museum zijn tentoonstellingen toegankelijk voor een groot en divers publiek. Fotografieliefhebbers, mensen die graag reizen en archeologische sites bezoeken, families met kinderen die gefascineerd zijn door de Romeinen … ze komen allemaal aan hun trekken.

In videoreportages zal de bezoeker Alfred Seiland aan het werk zien. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen komt er een audiotour. Voor die laatste groep werkt het museum ook aan een speelse kijkwijzer. Ontwerpbureau Fugzia staat garant voor een stijlvolle en belevenisvolle scenografie.

Tickets kunnen vanaf 1 mei worden geboekt via de website van het museum aan de prijs van 10 euro (volwassenen), 8 euro (kortinghouders) en 1 euro (kinderen en jongeren).


Op 4 juni 2022 opent de tentoonstelling: Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland.'
Foto: Campagnebeeld tentoonstelling Gallo-Romeins Museum Tongeren

Burgemeester Patrick Dewael: "Het Gallo-Romeins Museum wil steeds verrassen. Deze tentoonstelling benadert de klassieke oudheid eens helemaal anders. We tonen 150 werken van topfotograaf Alfred Seiland. Die legt al die overblijfselen uit de Romeinse tijd op eigenzinnige wijze vast."

Schepen An Christiaens: "De tentoonstelling biedt kansen om een nieuw publiek van kunstliefhebbers te bereiken. Tegelijk is ze aantrekkelijk voor onze trouwe bezoekers: iedereen met ook maar een beetje interesse in het verre verleden, zeker ook families met kinderen."

Bekijk alle artikels uit Tongeren