Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Tongeren: Agenten Tongeren-Herstappe filmen interventies met bodycamera (11 februari 2022)

De operationele leden van de politiezone Tongeren-Herstappe dragen vanaf vandaag een bodycamera. "Multimedia en camera's zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Beeldmateriaal wordt overvloedig gedeeld op sociale media. Daarbij wordt de politie en hun manier van optreden door de burger vaak onder de loep genomen. Het beeldmateriaal is echter vaak gemanipuleerd of minstens onvolledig. Het dragen van de bodycam biedt hierbij een oplossing. Mensen gedragen zich immers dikwijls anders als ze weten dat ze gefilmd worden, waardoor een tussenkomst vaak makkelijker en rustiger verloopt. Steeds meer politiezones gebruiken de bodycam. Vanaf vandaag zullen ook de operationele leden van onze politiezone hem inzetten", zegt burgemeester Patrick Dewael van Tongeren.

De bodycam is een kleine camera die beelden en geluid opneemt. De camera registreert mits activatie datgene waarop hij gericht is, in veel gevallen dus de gebeurtenissen die de drager zelf meemaakt, ziet en/of hoort. Het is een licht toestel dat meestal op de schouder of op de borst gedragen wordt.

De drager van de bodycam is steeds in uniform uitgerust met een armband en daardoor herkenbaar als politieambtenaar. Hij moet zich legitimeren aan de hand van de legitimatiekaart indien daartoe gevraagd, behalve wanneer de omstandigheden het niet toelaten.

De opgenomen beelden worden max. 12 maanden bewaard.Bodycams voor politie Tongeren-Herstappe
Foto: Burgemeester Patrick Dewael gaf tijdens de voorstelling uitleg over de werking van de bodycam / Communicatie stad Tongeren

Bekijk alle artikels uit Tongeren