Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Tongeren: Magazine voor grootste antiekmarkt van de Benelux (17 oktober 2021)

Elke zondagochtend kan je in Tongeren de bruisende sfeer opsnuiven van de Tongerse antiekmarkt, de grootste antiekmarkt van de Benelux. Liefst 40 gerenommeerde antiekshops en zo'n 350 standhouders pakken er uit met de meest originele spullen: antiek, brocante, retro en design. Door corona kon de wekelijkse antiek- en brocantemarkt lange tijd niet plaatsvinden.

Naar aanleiding van deze heropstart vond de Stad Tongeren dat het tijd was voor een update van het antiekmagazine. Schepen An Christiaens: "De vernieuwde antiekbrochure oogt heel fris. De Tongerse antiekmarkt is nog steeds een hotspot voor internationale bezoekers en wordt daarom aangeboden in 4 talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. We starten met een druk van 4000 exemplaren en voorzien te gepasten tijde een herdruk."

Schepen Marc Hoogmartens: "Het toeristisch belang van de wekelijkse antiek- en brocantemarkt kan niet worden overschat. Tijdens deze markt is Tongeren een smeltkroes voor een internationaal publiek: Nederlanders, Duitsers, Fransen, Russen... vinden moeiteloos hun weg naar hier. Uiteraard verblijft een aantal van hen gedurende enkele dagen in onze stad of regio zodat ook de lokale logiessector baat heeft bij een florerende antiekmarkt."

Burgemeester Patrick Dewael: "In 2012 lanceerden we voor het eerst een aantrekkelijke promofolder over de antiekmarkt. Nu, zo’n 10 jaar later zien we dat het antiekmagazine nog steeds een van de populairste uitgaves van Toerisme Tongeren is. Ook tijdens workshops zoals de Benelux Roadshow in Duitsland blijkt dat de buitenlandse interesse voor dit product erg groot blijft. We blijven geloven in het internationale potentieel van deze markt die onze stad sinds 1976 op zondagochtend zo gezellig maakt."

De antiekmarkt is er elke zondag. Het hele jaar door. Zelfs tijdens de winterperiode en bij een typisch Belgisch weertje. Een groot deel van onze antiekmarkt is namelijk comfortabel overdekt in de Eburonenhal of in Parking Julianus (-1).


Antiekmarkt Tongeren nu ook in de vorm van een brochure

Bekijk alle artikels uit Tongeren