woensdag 27 oktober 2021

Tongeren: Oog in oog met de Romeinen lokt meer dan 41.000 bezoekers (2 augustus 2021)

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren organiseerde van 6 februari tot en met 1 augustus 2021 de expositie Oog in oog met de Romeinen, i.s.m. het British Museum. De tentoonstelling genoot buitengewoon veel waardering. 41.703 mensen maakten in volle coronatijd een boeiende ontdekkingsreis door het uitgestrekte Romeinse Rijk. Gedurende de volledige looptijd was de tentoonstelling dagelijks nagenoeg uitverkocht. De tentoonstelling genoot buitengewoon veel waardering.

Bezoekers spraken zich vooral lovend uit over de diversiteit aan topstukken, over de meeslepende films met ooggetuigen en de audioguides die helder duiding gaven, ook aan kinderen.

Het publiek was divers. "Opvallend veel families met jonge en oudere kinderen vonden hun weg naar de oudste stad van het land. Het museum kreeg zelfs geregeld felicitaties van ouders met enthousiaste tieners. Mede dankzij lovende kritieken in de Belgische Franstalige media kwamen er veel mensen uit Walloniƫ over de vloer. Bezoekers namen rustig hun tijd om alles te lezen, bekijken en beluisteren: de gemiddelde bezoektijd was ongeveer twee uur, wat een half uur meer is dan bij vorige tentoonstellingen", zegt schepen An Christiaens.

Het Gallo-Romeins Museum brengt de komende maanden zijn permanente tentoonstelling Van neanderthaler tot Gallo-Romein opnieuw in de belangstelling. Tot eind augustus zijn er speelse kijktochten voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook loopt het project In situ i.s.m. cultuurfestival MoMeNT. Er is nieuw werk te zien van gerenommeerde hedendaagse Belgische kunstenaars Cindy Wright, Maarten Vanden Eynde en Kris Martin. Volgend jaar staat een nieuwe tijdelijke expositie op stapel. Hierover wordt meer bekendgemaakt in het najaar.Foto: Enkele bezoekers met schepen van Cultuur An Christiaens - Gallo-Romeins Museum

Bekijk alle artikels uit Tongeren