vrijdag 18 juni 2021

Tongeren: Tongeren plaatst 4 fietskluizen (11 mei 2021)

Elke fietskluis heeft 5 plaatsen. Het aantal te gebruiken stalplaatsen in een fietskluis is beperkt tot één per persoon met een max. van twee per domicilieadres. "In heel wat rijhuizen is er vaak geen ruimte om een fiets te stallen. Een fietskluis kan dan zeker interessant zijn. Het vormt een alternatief voor de al dan niet bewaakte fietsstallingen. Fietsen is gezond, goed voor het klimaat en ontspannend. Het past ook in de visie van het mobiliteitsplan van de stad Tongeren", zegt burgemeester Patrick Dewael.

Locaties fietskluizen:
- Leopoldwal
- Kielenstraat
- Sint-Maternuswal
- Eeuwfeestwal

Kostprijs: Per stalplaats 15 euro voor een half jaar of 30 euro voor een jaar.

Schepen Patrick Jans: "We willen het gebruik van de fiets als alternatief vervoermiddel voor de auto blijven stimuleren. De fietskluizen werden geleverd door de firma Velo-Boxx. De Boxx past mooi in het straatbeeld en is voorzien van een hoogwaardig mechanisch veiligheidsslot inclusief 5 sleutels. De kostprijs voor 4 fietskluizen bedraagt 19.605 euro."

Een aanvraag indienen voor bestaande of nieuwe locaties kan via: http://www.tongeren.be/fietskluisFoto: Dienst Communicatie Tongeren

Bekijk alle artikels uit Tongeren