woensdag 27 januari 2021

Tongeren: Pakketdepot GLS in Tongeren start activiteiten op: Dagcapaciteit tot 100.000 pakketten (29 oktober 2020)

Zopas heeft het pakketdepot van GLS te Tongeren haar activiteiten opgestart. Samen met het vrachtdepot die reeds in februari is opgestart, is de GLS-site van Tongeren nu volledig operationeel. In totaal heeft GLS 12 miljoen euro in haar vestiging te Tongeren geïnvesteerd.

De nieuwe depot voor de sortering van pakketten is 5.700 m2 groot en beschikt over 140 poorten voor de levering en afhaling van pakketten. Alle poorten voor vrachtwagens zijn van telescoopbanden voorzien. De pakketten worden volautomatisch via een efficiënte en geluidsarme shoe sorter gesorteerd. Bij ontvangst van de pakketten scant het sorteersysteem alle zendingen en registreert het gewicht en volume. Zendingen die niet op de band passen, worden meteen gedetecteerd en afzonderlijk gesorteerd. Per dag kan het pakketdepot te Tongeren tot 100.000 pakketten verwerken.

Het pakketdepot bevindt zich direct naast het vrachtdepot en stelt GLS-klanten in staat om one-stop-shopping te doen: "Voor beide soorten zendingen hebben onze klanten één contactpersoon, één verzendsysteem, één tracking en één pick-up - tegelijkertijd bieden we een hoge kwaliteit door geïndustrialiseerde en gespecialiseerde afhandeling die past bij de respectievelijke soorten zendingen", legt Luc De Schrijver, Managing Director GLS Belux, uit.

De vrachthal is ongeveer 5.700 m2 groot en omvat 75 laadpoorten. Dagelijks kunnen er tot 2.500 pallets vanuit de locatie in de regio geleverd worden en dubbel zoveel kan er uit de locatie vertrekken om over de Benelux geleverd te worden.

Vanuit het nieuwe depot levert GLS met meer dan 100 leveringsrondes in de regio’s Limburg en Luik.

GLS Belgium heeft in totaal 12 miljoen euro in de terreinen, bouw en inrichting van haar vestigingen te Tongeren geïnvesteerd en stelt momenteel ongeveer 250 werknemers te werk.Het nieuw geopende pakketdepot bevindt zich net naast het vrachtdepot
Limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit Tongeren