zondag 17 januari 2021

Tongeren: 289 klimaatbomen in nieuw stadsbos Tongeren (20 oktober 2020)

In november start Tongeren met de aanleg van een stadsbos (227 klimaatbomen) in stadspark De Motten. Daarnaast worden er ook 62 bomen geplant aan woonzorgcentrum De Motten.

"Tongenaren houden van hun stad en zeker ook van het groen in de stad. In ons bestuursakkoord gingen we eerder al het engagement aan om onze stad te vergroenen. Ook voormalig gouverneur Herman Reynders ging een gelijkaardig engagement aan en trok een miljoen euro uit om Limburgse gemeentes te ondersteunen in hun ambitie. Limburg Sterk Merk (LSM) heeft zopas laten weten dat het subsidiedossier dat Tongeren indiende principieel werd goedgekeurd", zegt burgemeester Patrick Dewael.

Schepen Guy Schiepers: "Met het openleggen van de Jeker kreeg stadspark De Motten een tweede leven. Via de Jeker wordt een verbinding gemaakt tussen de stad en De Kevie en is er vrije ruimte voor de aanleg van een stadsbos. Het bos wordt aangeplant op de open groene vlakte. Zo brengen we de natuur dichter bij de kern van de stad."

De kostprijs voor het aanplanten van deze klimaatbomen bedraagt 165.168 euro. De totale tussenkomst van LSM bedraagt 35.611 euro. De Vlaamse Milieu Maatschappij draagt 42 procent bij in de kosten.


Bekijk alle artikels uit Tongeren