Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 oktober 2020

Tongeren: Alle evenementen worden afgelast tot eind augustus (28 juli 2020)

Vanmorgen vergaderde ook de gemeentelijke veiligheidscel van de stad Tongeren om bijkomende maatregelen vast te leggen.

"De plaatsen waar het dragen van mondmaskers al verplicht was blijven gelden. Daarnaast komt er een verplichting op het dragen van een mondmasker voor volgende locaties: De volledige binnenstad binnen de Wallen. U draagt het mondmasker als voetganger. Dus ook als u afstapt van de fiets. U heeft het masker steeds op zak als u naar de binnenstad komt. We raden u sterk aan om te sporten buiten de binnenstad op de voorziene sportlocaties."

"Stadspark De Motten. U draagt ook hier het mondmasker als voetganger. U mag het mondmasker afzetten als u een drankje nuttigt (al zittend) op het terras, als u aan het sporten bent of als u aan het vissen bent. Alle publiek toegankelijke parkings. Zoals de parkings aan warenhuizen, ondergrondse parkings, parking op T-Forum. Zet hier uw mondmasker op vooraleer u uit de wagen stapt."

"Alle publiek toegankelijke evenementen zowel privé als georganiseerd door de stad Tongeren worden afgelast t.e.m. 31 augustus. Ook bbq’s, bijeenkomsten, boekenmarkt,… worden afgelast."

"De kermissen worden afgelast t.e.m. 31 augustus."

"U komt alleen naar de donderdagmarkt en draagt het mondmasker. Enkel als u hulpbehoevend of minderjarig bent mag u met twee of meer zijn."

"De antiekmarkt wordt net zoals de publiek toegankelijke evenementen afgelast t.e.m. 31 augustus."

De maatregelen gaan in vanaf woensdag 29 juli. "De politie zal streng controleren op het naleven van de regels. Ook samenscholingen tot 10 personen worden intensief gecontroleerd door de politie."
Bekijk alle artikels uit Tongeren