Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Tessenderlo: Vynova Belgium en Valtris schenken 5.142 euro aan Stichting tegen Kanker (20 september 2021)

Chemiebedrijf Vynova Belgium uit Tessenderlo heeft, samen met het naburige bedrijf Valtris AO Belgium, 5.142 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De inzamelactie was gekoppeld aan een reeks sportieve uitdagingen om de medewerkers van beide bedrijven aan te sporen om te blijven bewegen.

In ruil voor een gift konden medewerkers en hun familieleden, vrienden en sympathisanten zich aansluiten bij de VyVa club. De leden van die VyVa club kregen tijdens de maanden juli en augustus vervolgens wekelijkse sportieve uitdagingen voorgeschoteld, bijvoorbeeld om een bepaalde afstand te wandelen, lopen of fietsen. Hiermee wil Vynova als bedrijf iedereen motiveren om te blijven bewegen. Samen legden de deelnemers van de VyVa club zo al wandelend, lopend en fietsend meer dan 20.950 kilometer af.

Het bedrag dat de VyVa club op die manier inzamelde, werd vervolgens door Vynova en Valtris verhoogd tot 5.142 euro. Met de donatie financiert de Stichting tegen Kanker het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, preventiecampagnes en de sociale begeleiding van iedereen die door kanker wordt getroffen.

"We zijn bijzonder blij met het initiatief en enthousiasme dat onze medewerkers getoond hebben bij het deelnemen aan de sportieve uitdagingen en het bedrag dat ze zo hebben ingezameld. Met deze gift willen we vanuit Vynova ons steentje blijven bijdragen aan de strijd tegen kanker," zegt Dimitri Wouters, site manager van Vynova Belgium.Van links naar rechts: Dimitri Wouters (site manager Vynova Belgium), Stefan Beeldens (Stichting tegen Kanker) en Johan Wellens (site manager Valtris AO Belgium).
Foto: Communicatie Vynova

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo