Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Tessenderlo: Campus MAX is nieuwe naam voor 3 scholen in Tessenderlo (4 maart 2021)

Op maandagavond 1 maart 2021 lanceerden De Nieuwe Middenschool, het Technisch Heilig-Hartinstituut en het Pius X-College in Tessenderlo de nieuwe naam en logo. "Voortaan gaan we samen verder als Campus MAX. We zijn ontzettend trots op onze nieuwe naam Campus MAX die verwijst naar Broeder Max. Broeder Max was een monument in Tessenderlo. Hij werd niet toevallig enkele jaren terug verkozen tot grootste Looienaar. Hij was een voorbeeld van een creatieve geest, een fijnzinnig mens en een krachtige persoonlijkheid. Broeder Max was een verbindende figuur die zich ten dienste stelde van de lokale gemeenschap in Tessenderlo. Deze rol willen we als school van de Broeders van Liefde zeker blijven waarmaken", vertelt algemeen directeur Yvan Lemmens.

De school organiseerde een originele live show die vanuit de zetel kon gevolgd worden waarin Luc Haekens (bekend van o.a. De Ideale Wereld) de presentatie op zich nam. Naast de onthulling van de naam en het logo, namen ook leerlingen, leerkrachten en directie het woord.

"Drie scholen met elk hun eigen verhaal, cultuur en visie gingen op zoek naar wat hen (ver)bindt en kwamen samen tot een nieuwe visie die hen zal leiden in het nieuwe verhaal. Dit verhaal schrijven ze samen onder de naam Campus MAX met als baseline samen.leren.verbinden. Met de nieuwe naam willen we verleden, heden en toekomst sterk met elkaar verbinden. We benadrukken de waarden die de basis vormen voor kwaliteitsvol en zinvol leren en leven, zodat we onderwijs aanbieden waarin elke leerling, elk personeelslid en elke ouder zich goed voelt."

Campus MAX heeft 3 vestigingsplaatsen: Campus MAX Middenschool, Campus MAX College en Campus MAX STEM.

INFO
www.campusmax.be

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo