Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Tessenderlo: Steun voor Jagershuis Tessenderlo (7 juli 2020)

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert 258.000 euro in 17 erkende jeugdverblijven in Limburg. Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook moderner en brandveiliger maken.

"Zeker in deze coronatijdens moeten we toeristische ondernemers die blijven investeren een duw in de rug geven", zegt Demir.

Vakantie is een basisrecht van iedereen, maar jeugdbewegingen of andere grote groepen stoten bij het plannen van hun vakantie nog al te vaak op drempels. Nochtans moeten ook zij op een veilige manier van een deugddoende vakantie kunnen genieten. Net daarom is het bijzonder belangrijk om te blijven investeren in onze jeugdverblijven. Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir investeert nu via Toerisme Vlaanderen 258.884 euro in aanpassingswerken aan 17 erkende jeugdverblijven in de provincie Limburg. Concreet gaat het om noodzakelijke moderniserings- en brandveiligheidswerken, maar daarnaast kregen ook kindvriendelijke investeringen een financiĆ«le stimulans. 

"Zeker in deze coronatijden is het voor onze uitbaters niet altijd even makkelijk om de nodige middelen te vinden, en daarom ben ik heel blij dat ik hen met deze gerichte steun een duwtje in de rug kan geven. Ik vind het trouwens ook bijzonder straf dat deze toeristische ondernemers het aandurven om te blijven investeren op een moment dat onze toeristische sector in bijzonder zwaar weer zit. Het toont nog maar eens de veerkracht die onze sector zo typeert."
Bekijk alle artikels uit Tessenderlo