Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Tessenderlo: Rode Duivels nemen bedrijven uit Limburg mee naar Rusland (6 juni 2018)

Ook elf Belgische bedrijven zijn geselecteerd voor het WK Voetbal. Ze zorgen voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. "Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro", zegt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria.

Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want onze bedrijven spelen in zowat elk WK-onderdeel een belangrijke rol.

Limburg is sterk vertegenwoordigd. Expo-line uit Tessenderlo is leverancier van Vanishingsprays en holsters voor de FIFA-scheidsrechters. Vanishing Spray houdt spelers en bal op hun plaats tijdens een vrije trap. Na 40 seconden verdwijnt deze heldere, witte lijn vanzelf. Veldeman uit Bree bouwde vlak naast het Luzhniki stadion 3 gebouwen (ongeveer achtduizend vierkante meter) voor permanent en tijdelijk gebruik.

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo