Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Tessenderlo: Senne Verheyen wint UNIZO-wedstrijd Plankgas (20 mei 2016)

Senne Verheyen wint met zijn project Café Récyclé de UNIZO-wedstrijd Plankgas. UNIZO en haar Stichting Onderwijs en Ondernemen organiseert Plankgas samen met het Agentschap Ondernemen om leerlingen uit de derde en vierde graad secundair onderwijs warm te maken voor het ondernemerschap en hen te leren wat er allemaal komt kijken bij de opstart van een nieuwe zaak. De leerlingen moeten een idee of concept uitwerken tot een concreet ondernemingsplan.

De jury was unaniem over het project Café Récyclé van Senne Verheyen van het Technisch Heilig Hart Instituut Tessenderlo.

Café Récyclé is een retro koffiebar in het hartje van een stad maar met een klein atelier. Daar knapt Senne weggegooide meubeltjes, stoelen, tafels, kasten, krukken en lampen op die hij dan te koop aanbiedt in het café. Vind je de tafel waaraan je zit leuk, dan kan je die gewoon kopen en meenemen naar huis.

De jury was vooral gecharmeerd door de interactie die hij wil creëren tussen consument en uitbater, maar ook de manier waarop Senne zijn
project voorstelde, getuigde van ondernemerschap.

Het project Bouwrating van het Sint-Lodewijkscollege van Brugge ging lopen met de publieksprijs. Dit jaar namen ruim 200 teams deel.

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo