Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Tessenderlo: Nieuwe ontsluitingsweg tussen Nikelaan en E313 (22 mei 2015)

Industriezones beter ontsluiten en dorpskernen ontlasten van veel verkeer: dat is het opzet van de nieuwe ontsluitingsweg tussen de Nikelaan en het op- en afrittencomplex 25 ‘Ham’ van de E313.

De werken zijn gestart op 18 mei en zullen ongeveer 160 kalenderdagen duren. In november zou alles klaar moeten zijn.

“Met deze gerichte ingreep maken we het verkeer vlotter voor bedrijven én voor de bewoners van Laakdal, Meerhout, Tessenderlo en Ham-Kwaadmechelen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

De nieuwe weg zal de industriezone Langvoort en de toekomstige industriezone beter ontsluiten. Het Nike-distributieterrein en de bedrijfspercelen van het bedrijventerrein Ham-Zwartenhoek kunnen uitkijken naar een vlottere verbinding met de E313. De nieuwe weg wordt 1770 meter lang en 7 meter breed, met aan beide zijden van de weg een kantstrook van een halve meter. Langs de weg komt ook een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad.

De dorpskernen van Laakdal, Meerhout, Tessenderlo en Ham-Kwaadmechtelen worden dankzij de nieuwe ontlast van heel wat verkeer.

“Een investering van 2.895.627,34 euro”, zegt minister Weyts. “Het verkeer wordt vlotter voor burgers en bedrijven. Bovendien worden de bedrijventerreinen extra aantrekkelijk voor nieuwe investeringen."

De lokale burgemeesters waren al lang vragende partij voor de aanleg van deze route.

“Een groot deel van het vrachtverkeer zal nu de rechtstreekse verbinding kunnen nemen, waardoor het sluipverkeer door de lokale straten vermeden kan worden”, zegt Fons Verwimp, burgemeester van Tessenderlo.

“De ontsluiting is een goede zet voor de industriële ontwikkeling van het hele ‘Economisch Netwerk Albertkanaal’”, stelt Dirk Devis, burgemeester van Ham-Kwaadmechelen.

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo