Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Sint-Truiden: Tentoonstelling van Debby Termonia in Cultuurcentrum de Bogaard (12 februari 2024)

Vanaf dinsdag 13 februari in de kunstgalerij van cultuurcentrum de Bogaard: De nieuwste tentoonstelling van Truiense fotografe Debby Termonia. Voor haar nieuwe tentoonstelling ging de fotografe op zoek naar twaalf tot de verbeelding sprekende wereldrecords. "Debby Termonia neemt je in deze fotoreeks mee in de wondere wereld van de World Record Fakers, mensen die dankzij een goed gemaakte foto in de huid van iemand anders kruipen, en voor even meesurfen op de heldendaden van anderen", vertelt schepen Stijn Vanoirbeek.

"Het is niet omdat er een foto van bestaat dat het ook waar is. In tijden waarin artificiële intelligentie heel gewoon wordt en toegankelijk voor iedereen is het heel gemakkelijk om iemand om de tuin te leiden", vertelt Debby Termonia. "Deze tentoonstelling is een aanklacht tegen fake news. What you see is in 2024 al lang niet meer what you get! Of wel?"

Termonia is gekend om haar hyperrealistische portretstijl met een uitzonderlijke aandacht voor detail. Heel wat artiesten, kunstenaars, wetenschappers en politici poseerden al voor haar lens. Zelfs de mythische filmregisseur David Lynch (Twin Peaks, The Elephant Man...) en Britse modeontwerper Paul Smith lieten zich door haar fotograferen.

Debby Termonia woont in Sint-Truiden en reist al jaren door binnen- en buitenland om portret- en reportagefoto's te maken.

INFO
De publieke expo loopt van dinsdag 13 februari 2024 tot zaterdag 30 maart 2024 in de kunstgalerij van Cultuurcentrum de Bogaard.
maandag tot vrijdag: 12.00 - 18.00 uur
zaterdag: 10.00 - 16.00 uur
zon- en feestdagen gesloten


Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden