zondag 14 april 2024

Sint-Truiden: Eerste spadesteek voor Tuin Der Broeders (13 januari 2024)

In het centrum van Sint-Tuiden is de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van het nieuwe stadsontwikkelingsproject Tuin der Broeders. Dat gebeurde in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen van Sint-Truiden. De commerciƫle lancering volgt op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari bij Gilen Real Estate. Dit nieuwe woonproject, van de promotoren Gilen Real Estate en Vestio, heeft een bebouwde oppervlakte van 1 hectare en is het grootste ooit dat in de binnenstad wordt gerealiseerd.

Dit nieuwe unieke woonproject met ruimte voor handel en horeca is centraal gelegen in het centrum van Sint-Truiden, tussen het Heilig-Hartplein, de Ridderstraat en de Schepen Dejonghstraat. Tuin Der Broeders staat voor een fraaie architectuur, veel groen en open ruimte.


"Waar ooit het Sint-Trudo Instituut stond, beter bekend als school De Broeders, komen moderne appartementen en ruimte voor ondernemerschap rond een prachtige tuin. Dit nieuwe project combineert aantrekkelijk wonen in de bruisende binnenstad van Sint-Truiden met een rustgevende groene oase te midden van de appartementen", vertelt Laurens Gilen van Gilen Real Estate.

"Steeds meer mensen kiezen om te wonen in de stad omdat alle faciliteiten dicht bij de deur liggen. Als ervaren Limburgse ontwikkelaars kennen we de vastgoedmarkt zeer goed en spelen we met ons aanbod in op de woonnoden van jonge mensen, ouderen of eenoudergezinnen. Ook de vraag naar vergroening en ontharding nemen we ter harte. De uitgestrekte prachtige botanische binnentuin, een stiltegebied zonder autoverkeer, speelt een heel belangrijke rol in dit project", benadrukt Ed Somers van Vestio.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden