Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Sint-Truiden: GO! Methodeschool het Kompas in Sint-Truiden is De Strafste School 2023 (27 oktober 2023)

Vandaag wordt de herfstvakantie voor de leerlingen van GO! Methodeschool het Kompas in Sint-Truiden extra feestelijk ingezet. Op hun schoolpoort mag vanaf vandaag de titel van De Strafste School van 2023 prijken. Het is intussen de dertiende keer dat MNM op zoek ging naar een middelbare school waar de lessen even bingewaardig zijn als VRT MAX, waar leerkrachten en leerlingen net zo'n goede vrienden zijn als Dertigers en waar je praktische kennis opdoet die de DIY-content van TikTok overstijgt. Met GO! Methodeschool het Kompas wint er voor het eerst een school uit Limburg.

Evelien Boonen, directeur GO! het Kompas Sint-Truiden: "Ik ben zo enorm trots op onze leerlingen en leerkrachten. Iedereen heeft hier samen heel hard aan gewerkt en dat maakt het resultaat zo waardevol. We zijn enorm blij dat we iedereen hebben kunnen laten zien waar wij als school voor staan en dat school maken echt iets is wat je samen doet. Zo fijn dat het belang dat wij hechten aan sfeer, welbevinden en talent hier op deze manier erkend wordt."

GO! Methodeschool het Kompas kon de jury overtuigen met hun straffe band tussen leerkrachten en leerlingen. Leerlingen krijgen er alle vertrouwen om zelf het heft in handen te nemen. Samen staan ze sterk: leerlingen van alle leeftijden bundelen de krachten om bij te leren en zorg te dragen voor elkaar en de buurt.

MNM-dj en jurylid Sander Gillis: "Bij het Kompas was de kracht van de leerlingen meteen voelbaar. Tijdens het jurybezoek leidden ze ons enthousiast doorheen hun school en konden we kennismaken met vele straffe acties en initiatieven, van een schoolmusical tot een mini-onderneming. Je kan er als leerling altijd je zegje doen over de school, desnoods anoniem via een tussenpersoon. De leerlingen dansen er uitbundig op 't Smidje, hebben buren die meefeesten en een fantastische schoolband. Een perfecte Strafste School."

Naast de felbegeerde titel van De Strafste School krijgt GO! Methodeschool het Kompas vandaag nog een bijzonder feest op de speelplaats, met een optreden van Aaron Blommaert en de Gillis en Govaerts liveband. Dat Strafste Schoolfeest is on-air te volgen op MNM van 16 uur tot 19 uur, in de app van MNM en op VRT MAX.


GO! Methodeschool het Kompas in Sint-Truiden is De Strafste School 2023
Foto: Communicatie VRT


Winnaars afgelopen jaren
2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
2013: ASO Spijker, Hoogstraten
2014: Middenschool, Zelzate
2015: PTS, Mechelen
2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen
2017: Sint-Bavohumaniora, Gent
2018: GO! Atheneum, Aalst
2019: Heilig Hartinstituut, Heverlee
2021: GO! SBSO Zonnebos Campus, Brasschaat
2022: Spes Nostra, Heule
2023: GO! Methodeschool het Kompas, Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden