Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Sint-Truiden: Hilde Vautmans uit Sint-Truiden lijsttrekker Open Vld voor Europese verkiezingen (9 oktober 2023)

Vandaag stelde het partijbestuur van Open Vld Hilde Vautmans uit Sint-Truiden voor als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Hilde Vautmans: "De uitdagingen waar Europa voor staat zijn enorm en onze liberale waarden staan steeds meer onder druk. Daarom gaan wij vol voor een Europa dat samenwerkt om onze koopkracht, grenzen en waarden te beschermen. Om dat sterkere en eensgezinde Europa te realiseren, moeten we de Unie hervormen, te beginnen met het afschaffen van de verlammende unanimiteit."

"We hebben nood aan een sterke liberale familie in Europa, en een sterke pro-Europese lijst. Ik zal daar met volle overtuiging leiding aan geven, in de traditie van onze liberale voormannen en -vrouwen. Als Open Vld zullen we de komende vijf jaar samen strijden voor een sterker, vernieuwd, en liberaal Europa."

Hilde Vautmans is al meer dan 20 jaar actief in de politiek. Vautmans is Europees Parlementslid en schepen in Sint-Truiden.

In 2003 werd ze verkozen als federaal volksvertegenwoordiger en was ze voorzitster van de commissie Buitenlandse Zaken in de Kamer. In 2015 volgde Hilde minister van staat Annemie Neyts op in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen in 2019 werd ze herkozen.

De uiteindelijke lijst met kandidaten voor de Europese verkiezingen wordt nog finaal voorgelegd aan alle leden van Open Vld.


Voor het partijbestuur van Open Vld is Hilde Vautmans de geknipte persoon om de lijst te trekken
Foto: Communicatie Hilde Vautmans

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden