Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Sint-Truiden: Straatverpleging nu ook in Sint-Truiden (4 oktober 2023)

Deze week zijn de eerste straatverpleegkundigen gestart in Sint-Truiden. Ivo, Ilvie en Magali gaan op het terrein zorgmijders en/of thuis- en daklozen helpen en begeleiden naar verdere zorg. Dit is één van de acties die het Sociaal Huis Sint-Truiden, het Wit-Gele Kruis Limburg en het Halmaalhuis realiseren. Op die manier willen ze de drempel naar zorg verlagen voor mensen die niet meer bij de reguliere zorg geraken, om welke reden dan ook.

Het Wit-Gele Kruis Limburg heeft een team straatverpleging samengesteld dat zal bestaan uit drie verpleegkundigen. De 60-jarige Ivo Todts, 34-jarige Ilvie Awouters en 22-jarige Magali Meert.

"We proberen een vertrouwensrelatie op te bouwen en mensen toe te leiden naar de nodige zorgen. We merken dat voor velen de stap naar sociale -en/of medische voorzieningen erg groot is. Daarnaast helpt het om mensen goed te informeren en gezondheidsvoorlichting te geven", vertelt Ivo.

De straatverpleegkundige zal samenwerken met het Halmaalhuis, een nieuw project voor een brede eerstelijns huisartsenpraktijk uitgeschreven door de Vlaamse overheid. Het Halmaalhuis heeft als belangrijkste doelstelling het verlenen van somatische zorg aan mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid binnen de ELZ Haspengouw.In Sint-Truiden is het project straatverpleging gestart: "We proberen een vertrouwensrelatie op te bouwen, goed te informeren, gezondheidsvoorlichting te geven en de mensen op straat te helpen en te begeleiden naar verdere zorg." Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden