Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Sint-Truiden: Britt Deltour bakt lekkerste appeltaart van Haspengouw (25 september 2023)

Onder een stralende zon vond zondag het jaarlijkse Oogstfeest plaats in Sint-Truiden. Duizenden mensen zakten af naar de hoofdstad van Haspengouw.

"Streekproducten zijn hot. Mensen zijn op zoek naar authentieke, biologische en lokale producten, naar pure smaken. Onze stad heeft het allemaal dankzij de vele ambachtelijke producenten die vanuit de landbouw en fruitteelt ontstaan", zegt schepen Hilde Vautmans. "Daarnaast vond vandaag ook de wedstrijd Beste appeltaart van Haspengouw plaats. Zo’n 30 deelnemers presenteerden hun creatie aan onze vakjury onder toeziend oog van Lady Chef Sofie Dumont. En Sofie Dumont heeft dat met grote klasse gedaan, het was een eer om haar als juryvoorzitter te mogen verwelkomen. We zijn ook bijzonder blij met de opkomst en de prachtige, lekkere appeltaarten die de deelnemers allemaal hebben gebakken. De hoofdprijs en de publieksprijs gingen naar de 21-jarige Britt Deltour. Onze stad ademt fruit en dat hebben we met dit succesvolle initiatief nog maar eens aangetoond."

Winnaar Beste appeltaart van Haspengouw: Britt Deltour, 21 jaar, afkomstig uit Sint-Truiden. Britt studeert voor leerkracht lager onderwijs. Haar motivatie?
"Kinderen eten minder fruit en dat is jammer. Onze eigen appels en peren zijn zo lekker. Met mijn deelname wil ik dan ook aantonen dat je fruit op heel wat verschillende manieren kan bereiden en dat het lekker en gezond is."

Het winnende recept zal binnenkort bezorgd worden aan de lokale handel en middenstand. Zij kunnen de appeltaart dan aanbieden aan hun klanten.Britt Deltour wint de wedstrijd Beste appeltaart van Haspengouw
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden