Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Sint-Truiden: Cyclocrossweekend op 7 en 8 oktober (21 september 2023)

Op 7 en 8 oktober organiseert wielerclub KZLWC hun jaarlijks cyclocrossweekend op het ondertussen bekende crossparcours van Bernissem. De Truiense cross is in een vijftal jaar uitgegroeid tot een van de grootste crossen in het jeugdcircuit met meer dan 200 renners aan de start en duizend bezoekers. In totaal worden er in het CX-weekend 17 wedstrijden gereden en worden er zes Limburgse kampioenen bij de jeugd gehuldigd.

Zaterdag 7 oktober rijden de vergunninghouders. Vanaf 9.30 uur strijden Miniemen, Aspiranten, Nieuwelingen, Junioren en Elite Dames voor de overwinning op een uitdagend Haspengouws parcours.

De Koninklijke Zuid-Limburgse Wielerclub heeft een van de grootste recreantenwerking van het land en zet op zondag 8 oktober het parcours volledig open voor iedereen die
eens van het veldrijden wil proeven. Vanaf 6 jaar mag iedereen tot 18 jaar (zonder vergunning) het eens komen proberen op een echt crossparcours. En dat kan zelfs met een stevige stadsfiets of MTB. "De club wil hiermee veldrijden voor iedereen toegankelijk maken en wie weet rijdt de nieuwe van Aert, Van der Poel of Cant hier zijn of haar allereerste rondjes."


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden