Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Sint-Truiden: Stad Sint-Truiden kandidaat-koper voor domein Terbiest (11 januari 2023)

Het stadsbestuur wil eigenaar worden van domein Terbiest. Indien de site in beheer van de stad komt, zal het lokaal bestuur middelen vrijmaken om de site te beschermen en verder op te waarderen.

"Met ons concurrentieel bod hopen we domein Terbiest in eigen beheer te krijgen. Het domein heeft een belangrijke functie en historische waarde in onze stad", zegt schepen Jo Fran├žois. "Een groot deel van het domein is ook ingekleurd als gebied voor gemeenschapsvoorziening en openbaar nut. Enkel overheden, publieke partijen of niet-winstgedreven organisaties kunnen dergelijke voorzieningen van algemeen belang en ten dienste van de gemeenschap invullen. Deze mogelijke aankoop is een investering in de toekomst van Sint-Truiden dus is het evident dat we middelen hiervoor inzetten. We wachten in alle vertrouwen de aankoopprocedure af."

"Domein Terbiest is zo'n 16 hectare groot. Het is een uitzonderlijke plek met een boomrijk park, bos, boomgaard, vijver en weilanden. Deze enorme oppervlakte biedt heel wat kansen waarbij natuurbeleving en cultuurtoerisme voorop moeten staan", zegt burgemeester Ingrid Kempeneers. "Als hoofdstad van Haspengouw willen we deze groene omgeving herwaarderen en aantrekkelijk maken voor bewoners en bezoekers en de site een invulling geven ten dienste van de gemeenschap. Dit bod tot aankoop van het domein past dan ook volledig binnen ons beleid waar levenskwaliteit en duurzaamheid centraal staan. We hopen dat we hier een mooi, groen project kunnen realiseren waar iedereen welkom is."


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden