Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Sint-Truiden: Kampioenenviering: Simon Mignolet is sportman van het jaar (26 november 2022)

Vrijdagavond vond opnieuw de kampioenenviering van de stad Sint-Truiden plaats, dit na twee jaar afwezigheid door corona. In de Trudo Sporthal bedankte het stadsbestuur en de sportraad van Sint-Truiden 325 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Britt Herbots is voor het eerst Sportvrouw van het Jaar. De volleybalster speelt bij het Italiaanse Il Bisonte Volley Firenze en werd er uitgeroepen tot meest waardevolle speelster. In de FIVB Nations League werd Herbots topscorer en uitgeroepen tot beste aanvaller.

De titel van Sportman van het Jaar ging voor de vier keer naar Simon Mignolet. De doelman werd kampioen van België met Club Brugge en had met meerdere belangrijke reddingen een groot aandeel in de titel. Momenteel zit Simon Mignolet in de selectie van de Rode Duivels op het WK voetbal 2022 in Qatar.

Andere trofeeën waren die van Beloftevolle Jongere (Angela Raskin, Karateclub Tomodachi) Sportclub (Davost), Sportploeg (Dames Beloften Handbal Sint-Truiden), Sportverdienste Algemeen (Lucien Degros, Stichter van KTACT), Sportverdienste Club (Ward Nijskens, Davost) en de G-Sporttrofee (Tim Celen).

Ook het bijzondere Gouden Clubhart voor Sportvrijwilliger van het Jaar werd uitgereikt.

"Onze sportclubs zouden niet kunnen overleven zonder de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun favoriete vereniging. Dit jaar was het de beurt aan Benny Mariën (Aviat Wandelclub) en Ernest Hayen (KVV Zepperen-Brustem). We kijken nu al uit naar de sportieve prestaties van 2023", besluit waarnemend burgemeester Hilde Vautmans.


Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden