Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 22 maart 2023

Sint-Truiden: Reewildspiegels ter bescherming van dier en automobilist (13 november 2022)

In de Duraslaan in Sint-Truiden werden zopas 80 reewildspiegels geplaatst. Langs deze weg wordt regelmatig overstekend wild gesignaleerd. Ook in een deel van de Herestraat en Gorsem-Dorp worden er binnenkort nog 25 geplaatst. De wildspiegels zijn een soort reflectoren die de kans op ongevallen met reeën aanzienlijk doet verminderen.

"De reflectoren zijn op zo'n 80 centimeter boven de grond geplaatst. Het licht van de autolampen schijnt op de reflectoren, wat de dieren afschrikt. Hierdoor zullen ze minder gemakkelijk de straat oversteken. De reflectoren zijn overigens in de kleur blauw omdat wilde dieren die goed kunnen zien", zegt schepen Johan Mas.

"Dit jaar alleen al hebben we liefst vijftig oproepen gehad over reeën in Sint-Truiden. Bij de meeste interventies (62%) troffen we een kadaver aan langs de kant van de weg dat vermoedelijk was aangereden. We zijn dan ook blij met het initiatief van de stad om reflectoren te plaatsen en hopen dat ook andere gemeenten het voorbeeld zullen volgen", aldus Matthieu Helleputte, Voorzitter Animal Rescue Service vzw.


Reewildspiegels ter bescherming van dier en automobilist
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden