Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Sint-Truiden: Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden (16 september 2022)

Veerle Heeren (CD&V) stapt op als burgemeester van Sint-Truiden. Er waren politieke spanningen over een lening aan voormalig burgemeester Jef Cleeren. De stad zou enkele jaren geleden een lening gegeven hebben aan Cleeren van 65.000 euro. Cleeren overleed op 25 december 2021.

Eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) liet vandaag het volgende weten: "Heden nam het college van burgemeester en schepenen kennis van betalingen die in 2017 en 2020 gebeurd zijn ten voordele van de intussen overleden oud-mandataris Jef Cleeren voor een totaal van 65.000 euro. Het college wenst te benadrukken dat zij totaal geen kennis hadden van bovenstaande feiten. Het college wenst de volledige klaarheid rond deze kwestie te kennen en dringt er dan ook bij Audit Vlaanderen op aan, om op zeer korte tijd een onderzoek ten gronde te voeren. Tevens wenst het college een spoedadvies in te winnen bij de toezichthoudende overheid, met name het Agentschap Binnenlands Bestuur. Het college is zich bewust van de ernst van deze feiten en deelt de terechte verontwaardiging. Het college zal niet nalaten om verdere noodzakelijke maatregelen te nemen."

"Gezien de ontstane polemiek, zet ik een stap terug. Als burgemeester heb ik ook de plicht om de rust in de stad en in het bestuur terug te brengen", reageerde Veerle Heeren.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden