Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Sint-Truiden: Ontdek de fruitreuzen in magisch Reuzenland (22 augustus 2022)

Samen met de fruitoogst verschijnen ook de fruitreuzen van Sint-Truiden. Toerisme Sint-Truiden lanceert een spannende belevingswandeling voor gezinnen. Op een magische plek tussen de boomgaarden kan jong en oud de reuzen beter leren kennen via anekdotes en opdrachten. Na het oplossen van verschillende uitdagingen verschijnen de fruitreuzen in 3D en spreken ze de speurders toe. Rasechte Truienaren zoals Kathleen Smolders, Ivo Dams, Geert Vanspauwen, Sofie Nickmans, Kizzy Borgers, Ronald Ilsbrouckx en Veronique Moïes leenden hun stem voor de betoverende animaties.

"Met Reuzenland willen we het toeristische aanbod voor gezinnen uitbreiden. Naast de Fruitvalleiwandeling en bijhorende speelvogelqueeste, zal deze belevingswandeling omwille van haar magie heel wat gezinnen aantrekken. Aan de hand van een wandelkaart die je gratis kan downloaden via de website http://www.visitsinttruiden.be kan je meteen op wandel- en zoektocht", zegt schepen Nina Kvikvinia.

Op elke reuzenstoel is een QR-code verstopt. Zodra de QR-code gevonden is, kan deze gescand worden met de smartphone. Er verschijnt dan een filmpje van een fruitreus (in 3D) die op of langs de stoel staat en de kinderen toespreekt. De reus vertelt een leuke anekdote over fruit en sluit af met een tip voor alle speurneuzen om de volgende reus te vinden. Op het einde van de wandelroute wacht de kinderen een verrassing.

De route is 5,7 km en volledig bewegwijzerd. Het startpunt is Straeten, Bevingen. Voor de kleinsten is er een verkorte route (2,9 km) waarbij ze toch enkele reuzen kunnen tevoorschijn brengen. De wandeling is mogelijk met een sportieve buggy en onderweg vind je een aantal picknickbanken.


Ontdek de fruitreuzen in magisch Reuzenland
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden