Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Sint-Truiden: STVV helpt fans het hoofd koel te houden in hete hel van Stayen (11 augustus 2022)

Goedgevulde openluchtzwembaden, volle terrasjes, een ingekorte Dodentocht: de komende dagen baadt ons land in zomerse temperaturen. Zondag staat ook STVV - Anderlecht op het programma. Vanaf 13.30 uur schreeuwen duizenden supporters onder een zalige zon hun ploeg naar de overwinning. Om haar vurige fans optimaal te beschermen, neemt de thuisclub enkele bijkomende maatregelen.

"De temperatuur in onze hel van Stayen loopt zondag aardig op: de Kanaries popelen om Anderlecht een warme ontvangst te geven, maar het belooft ook letterlijk een zonnige middag te worden. STVV-supporters zijn natuurlijke helse temperaturen gewend, aangezien ze om de twee weken in de Hel van Stayen vertoeven", lacht Sven Menten (manager wedstrijdorganisatie & ticketing). "Maar met dit zomerse weer helpen we hen toch graag om het hoofd koel te houden. Zo voorzien we 2.800 gratis flesjes water aan de tribunes Noord en Oost, om de dorst te lessen in geval van nood. Bovendien communiceren we naar onze fans om vooraf voldoende water te drinken. In het fandorp aan Tribune Oost verwachten we een broeierige festivalsfeer voor de wedstrijd. Daar kunnen supporters verbroederen met een fris pintje, water of frisdrank."

In het stadion zijn de fans grotendeels beschut tegen de zon. "We hebben deze week de proef op de som genomen, en gekeken wat de situatie is op het uur van aanvang. Tijdens de wedstrijd zit je als supporter 90 minuten in de schaduw op Tribune Oost, West en aan de bezoekerszijde. Onze harde kern op Tribune Noord baadt 90 minuten in de zon. Wij voorzien een voorraad zonnecrème. Daarnaast kan een zonnebril en/of pet op Tribune Noord helpen om het overzicht te bewaren. We hopen dat onze jongens het hoofd koel houden op de mat, en we achteraf de eerste thuisoverwinning kunnen vieren. We zijn alvast klaar om onze reputatie als giant-killers hoog te houden", besluit Sven strijdvaardig.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden