Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Sint-Truiden: Veemarkthal Sint-Truiden gaat tegen de vlakte (2 mei 2022)

De oude Veemarkthal gaat tegen de vlakte. In de plaats komen er groene wandel- en fietszones, meer ruimte voor ontspanning en 430 parkeerplaatsen in het groen. De eerste werken in het kader van dit onthardingsproject zijn gestart.

"In de eerste fase wordt het dak van asbestplaten op een veilige manier afgebroken en afgevoerd. Vervolgens zal de aannemer ook de draagstructuur van de hal afbreken. Na deze afbraakwerken, wordt nog een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Wanneer die werkzaamheden zijn afgerond, voert de aannemer het laatste deel puin af en vult hij dit stuk van de site ook op met zand", zegt schepen Johan Mas.

"Tijdens deze afbraakwerken kan de andere Veemarkthal verder gebruikt worden", verduidelijkt schepen Engelbosch. "Omdat één Veemarkthal blijft staan, behouden we de mogelijkheid om in de toekomst bestaande en nieuwe evenementen te laten plaatsvinden op een mooie groene site. De Veemarkt wordt het visitekaartje van onze stad dat uitnodigt om Sint-Truiden verder te ontdekken."

De Veemarkt is een belangrijke uitvalsbasis voor een bezoek aan de binnenstad en het Speelhof. "Dat je er gratis kan parkeren, is doorslaggevend", zegt waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers. "De resultaten tonen aan dat het merendeel van de bevraagden meer groene ruimte verkiest op voorwaarde dat de parkeercapaciteit behouden blijft. Uit de enquête bleek verder dat een overdekte ruimte op de site een meerwaarde kan betekenen voor evenementen zoals de Sunday Market."De eerste afbraakwerken zijn gestart
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden