Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Sint-Truiden: Jongeren openen fitnesspark in sportpark Haspengouw (24 maart 2022)

De voorbije twee jaar zijn steeds meer mensen gaan sporten in openlucht. Fitnessparken in de natuur zijn populair. Afgelopen woensdag opende het lokaal bestuur van Sint-Truiden in het sportpark Haspengouw een fitnesspark.

Via de qr-code op het toestel leer je hoe je de verschillende onderdelen optimaal kunt gebruiken. Tijdens de opening gaven twee kinesitherapeuten een demonstratie. De toestellen zijn vanaf 24 maart gratis en op elk moment toegankelijk voor alle inwoners en bezoekers van Sint-Truiden. Het project werd gefinancierd door vzw Habbekrats en de Truiense jeugddienst. Hiervoor haalde de jongerenwelzijnsvereniging een subsidie binnen van 6.000 euro bij de Nike Foundation. Daarnaast kreeg de jeugddienst via het programma unlock your energy van de Koning Boudewijnstichting een toelage toegekend van 8.000 euro.
"Jongeren waren vragende partij voor zo een park", zegt schepen Nina Kvikvinia. "Club K, de nieuwe kinderraad, vond dat we meer moesten inzetten op sport- en spelinfrastructuur voor kinderen en jongeren. Ook vanuit de jeugdraad en de begeleiding van Habbekrats kregen we het signaal dat er een sterke nood is aan meer openluchtactiviteiten en een beter en ruimer aanbod voor jongeren ouder dan 16 jaar."
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden