Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Sint-Truiden: Feestzaal krijgt totaalrenovatie (2 december 2021)

De stad Sint-Truiden blijft verder investeren in de infrastructuur voor het lokale verenigingsleven. Zo werden de verouderde faciliteiten in Zepperen en Runkelen de voorbije jaren omgebouwd tot eigentijdse ontmoetingscentra: De Veva in Zepperen en Den Andries in Runkelen. In 2022 is de feestzaal in Aalst aan de beurt. De zaal zal ingericht worden als multifunctioneel gebouw met allerlei innovatieve en duurzame voorzieningen, waarvan de hele lokale gemeenschap gebruik kan maken. De gemeenteraad keurde het renovatiedossier unaniem goed op maandag 29 november.

"We plannen een totaalrenovatie van het gebouw met een vernieuwing van het dak en buitenschrijnwerk, modern sanitair, duurzame ledverlichting, verbeterde luchtkwaliteit, convectoren etc. Daarnaast pakken we ook de parking en riolering aan. Bovendien komen er twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen en fietsers", legt schepen Johan Mas uit.

"Deze werkzaamheden passen volledig in het kader van ons klimaatactieplan waarbij we ernaar streven om de CO2-emissie op ons grondgebied tegen 2030 met 40 procent terug te dringen. Als stadsbestuur hebben we een voorbeeldfunctie en engageren we ons ertoe om onze gemeentelijke gebouwen te onderwerpen aan een doorgedreven energetische renovatie. Met deze renovatie investeren we ongeveer 600.000 euro in kwaliteitsvolle, energiezuinige infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van deelgemeente Aalst", zegt schepen Ingrid Kempeneers.

"De inwoners en verenigingen zullen na de werkzaamheden beschikken over een moderne en energiezuinige feestzaal. Op die manier kunnen we een impuls geven aan het buurtleven van Aalst", zegt schepen Jurgen Reniers.

"De geplande renovatiewerken zijn geraamd op 599.592,60 euro exclusief btw. Die investering is ook kostenbesparend. De vaste kosten van bijvoorbeeld verlichting en verwarming zullen aanzienlijk afnemen dankzij duurzame ledverlichting en een betere isolatie van het dak en het buitenschrijnwerk", besluit schepen Jo Fran├žois.Feestzaal Aalst (Sint-Truiden) krijgt totaalrenovatie in 2022 - Foto Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden