Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Sint-Truiden: Dienstencentrum Het Binnenhof geopend (3 november 2021)

Op vrijdag 29 oktober 2021 opende woonzorgcentrum Den Akker in samenwerking met de stad Sint-Truiden het nieuwe lokaal dienstencentrum Het Binnenhof, in het voormalige kerkgebouw Onze-Lieve-Vrouw van Fatima in de Halmaalwijk.

Woonzorgcentrum Den Akker bestaat al 25 jaar en wil zich verder integreren in de buurt. Door de oprichting van een lokaal dienstencentrum wil het woonzorgcentrum, in samenwerking met de stad Sint-Truiden, alle Truienaren een plek bieden waar ze terecht kunnen voor laagdrempelige ontmoeting en zorg.

"Het nieuwe dienstencentrum is een mooie, multifunctionele open ruimte die zich ook perfect leent tot de organisatie van buurtgerichte activiteiten", zegt schepen Jurgen Reniers. "Daarom zullen buurtbewoners en verenigingen uit de buurt na de openingsuren eveneens gebruik kunnen maken van de accommodatie."


Lokaal dienstencentrum Het Binnenhof werd feestelijk ingehuldigd
Foto: Communicatie Sint-Truiden

"Voor het kerkje van OLV van Fatima - dat dateert uit 1997 - lagen er enkele opties op tafel, maar de piste voor een lokaal diensten- en ontmoetingscentrum bleek meteen het meest logisch. Zo krijgt het voormalige kerkgebouw een sociale invulling ten dienste van de buurt. Deze plannen werden in maart 2018 voorgesteld aan de buurtbewoners. Zij kozen toen ook meteen de naam Binnenhof", aldus het stadsbestuur.

INFO
Het Binnenhof
Binnenhof 10/1
3800 Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden