Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Sint-Truiden: Stad lanceert signalenkaart voor scholen in de strijd tegen kinderarmoede (18 oktober 2021)

In Sint-Truiden is er een stijging van 4% in het kinderarmoedecijfer. Dat blijkt uit het verslag van Kind & Gezin waarin de nieuwe cijfers rond kinderarmoede werden vrijgegeven. Meer dan 1 kind op 5 in Sint-Truiden groeit op in armoede. Het lokaal bestuur is absoluut niet blind voor deze problematiek en lanceert daarom samen met de Truiense onderwijs- en welzijnspartners als eerste stad in Limburg de kinderarmoedesignaalkaart en -bundel.

Het lokaal bestuur Sint-Truiden engageert zich om het armoedecijfer, en in het bijzonder het kinderarmoedecijfer, zoveel mogelijk terug te dringen. Armoede gaat niet alleen over het gebrek aan financiƫle middelen, maar heeft vele gezichten.

Met de gebruiksvriendelijke signalenkaart kunnen leerkrachten een aantal concrete signalen en probleemsituaties in kaart brengen. Naargelang het signaal dat ze opmerken, kunnen ze vervolgens een deel van de signalenbundel raadplegen. In deze bundel staat een stappenplan om constructief om te gaan met de opgemerkte signalen. Leraars vinden er meer informatie over de houding die ze best aannemen in een bepaalde situatie en een aantal tips en mogelijke acties.Sint-Truiden lanceert als eerste stad in Limburg een signalenkaart voor scholen in de strijd tegen kinderarmoede
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden