woensdag 27 oktober 2021

Sint-Truiden: Recordopkomst: 1.410 Truienaren ruimen 472 kilometer zwerfvuil op (19 september 2021)

In Sint-Truiden staken dit weekend verschillende inwoners de handen uit de mouwen tijdens de 11de editie van de zwerfvuilactie Straat.net. Vooral kinderen en jongeren namen dit jaar deel aan de actie.

"Dit jaar namen maar liefst 987 kinderen en 423 volwassenen aan de actie deel. Dat is een geweldige opkomst en toont duidelijk aan dat Truienaren echt begaan zijn met hun leefomgeving. Samen ruimden ze afval op over een afstand van maar liefst 472 km", zegt schepen Ingrid Kempeneers. "Het is fantastisch om te zien dat zoveel kinderen en jongeren begaan zijn met het milieu. Jong geleerd is immers oud gedaan. Hun engagement wordt ook beloond. Bovenop de 15 euro per opgeruimde kilometer die Limburg.net aan de opruimers schenkt, biedt het stadsbestuur hen ook een verfrissend drankje aan."
In Sint-Truiden staken dit weekend verschillende inwoners de handen uit de mouwen tijdens de 11de editie van de zwerfvuilactie Straat.net. Vooral kinderen en jongeren namen dit jaar deel aan de actie. Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden