woensdag 27 oktober 2021

Sint-Truiden: 6de editie Monumentenrun (30 juli 2021)

De stad Sint-Truiden organiseert op zaterdag 18 september de 6e editie van de succesvolle Monumentenrun. Na een jaar afwezigheid door de coronapandemie worden er dit jaar weer veel lopers verwacht in het stadscentrum. Online inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf vandaag.

De Monumentenrun Sint-Truiden is een belevingsvolle avondloop in het historische stadscentrum die de lopers langs en door de mooiste monumenten en locaties leidt. Onderweg genieten de lopers van spectaculaire animaties: lichtanimaties, muziek, theater, artiesten, zelfs een hapje en een drankje. De stad Sint-Truiden maakt zich op om er, na een jaartje van afwezigheid, weer een topeditie van te maken.

"Sint-Truiden is een unieke monumentenstad. De Monumentenrun is de ideale manier om al dat moois op een bijzondere en sportieve manier te beleven. Je loopt immers niet elke dag door tal van monumenten en historische gebouwen die sfeervol uitgelicht worden. Truienaars beleven hun patrimonium dankzij de Monumentenrun op een originele manier. Maar ook heel wat lopers van ver buiten onze stad kunnen zo kennismaken met onze prachtige monumenten", zegt schepen Jelle Engelbosch.

De Monumentenrun vindt plaats op zaterdag 18 september. Er zijn afstanden voor alle leeftijden en lopers van elk niveau: de Sprookjesrun (300m), Kidsrun (1km), 5km en 10km. Inschrijven kan je vanaf vandaag op http://www.monumentenrunsinttruiden.be. Daar vind je ook alle praktische info terug over het evenement.Communicatie stad Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden