donderdag 13 mei 2021

Sint-Truiden: Bloesempracht lokt heel wat toeristen naar Sint-Truiden (18 april 2021)

De uitgestrekte boomgaarden, getooid in prachtige bloesems, lokken jaarlijks heel wat bezoekers naar de Hoofdstad van Haspengouw. Tijdens de paasvakantie mocht Sint-Truiden ook dit jaar, ondanks de frissere temperaturen en de coronamaatregelen, heel wat bloesemtoeristen ontvangen. Een goede start van het toeristisch seizoen.

"De aantrekkingskracht van onze ontluikende bloesems blijft enorm groot. Vanaf het online gaan van de bloesemmeter, bij het begin van de lente, bezochten al meer dan 52.461 surfers de bloesemmeter om de natuurpracht van thuis uit te bewonderen of om het ideale moment voor hun uitstap of staycation tussen de bloesems te plannen", zegt schepen Hilde Vautmans.

Heel wat bezoekers trokken met hun gezin naar Sint-Truiden voor een dichtbijhuisvakantie in de rustige natuur. De vele logies in Sint-Truiden waren tijdens de paasvakantie dan ook voor bijna 80% volgeboekt. Het laatste weekend van de paasvakantie waren zelfs bijna alle logies volledig volzet. Ook het kampeerautotoerisme is dit jaar sterk toegenomen. Alle camperplaatsen waren tijdens het laatste weekend van de paasvakantie volzet.

Door de coronamaatregelen werden alle bloesemactiviteiten noodgedwongen geannuleerd, maar er zijn heel wat manieren om met je eigen bubbel te genieten van al het moois dat Sint-Truiden te bieden heeft. Veel mensen kiezen ervoor om al wandelend of fietsend op ontdekking te gaan tussen de bloeiende boomgaarden.

De verhuur van E-scooters, Twizy's, Vespa's, nostalgische geitjes, e-bikes en gewone fietsen bereikte dit weekend een hoogtepunt.


Bloesempracht lokt heel wat toeristen naar Sint-Truiden
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden