Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Sint-Truiden: De Bloesemmeter is een succes (25 maart 2021)

Op 20 maart is de astronomische lente gestart. De uitgestrekte boomgaarden in Sint-Truiden veranderen nu in een zee van witte of roze bloemetjes. Maar wanneer staan die prachtige bloesems nu precies in bloei? Wat is het perfecte moment om een verblijf tussen de bloeiende fruitbomen te boeken? Heel wat toeristen checken de bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden om hun verblijf in Sint-Truiden te plannen. Via de bloesemmeter kan je immers de ontwikkelingen van de bloesemknoppen dagelijks volgen. De boekingen voor de paasvakantie komen al vlot binnen.

De Bloesemmeter is al enkele jaren een groot succes. Hierop kunnen inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden de stand van zaken volgen van de knoppen aan de kersen-, peren- en appelbomen.

De kersen en de peren zijn eerst aan de beurt, hierna volgen de appels. Zo weet je ook meteen wanneer je best je trip naar onze mooie streek inplant. Tijdens de hoogdagen maakten in 2019 meer dan 50.000 mensen gebruik van deze tool. Zelfs tijdens de eerste lockdown, begin 2020, genoten 8.234 mensen digitaal van de bloesempracht via de Bloesemmeter.

Verschillende leuke bloesemactiviteiten in eigen bubbel zorgen voor extra beleving: vroeg uit de veren voor een wandeling, bij zonsondergang een nocturnewandeling door de boomgaarden of ravotten in de Fruitvallei, er is voor ieder wat wils.

Vorig jaar stond de perenbloesem van 8 tot 10 april 2020 in volle bloei.


Wie de stand van zaken van de Haspengouwse fruitbloesems zelf wil opvolgen https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesemmeter/

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden