woensdag 27 januari 2021

Sint-Truiden: 23.170 euro voor Het Warmste Geschenk (13 januari 2021)

De actie Het Warmste Geschenk ging voor de kerstvakantie van start. Bedoeling was door de verkoop van kerstballen geld in te zamelen voor mensen in financieel kwetsbare situaties. De kerstballen kwamen terecht is een groot glazen geschenk dat naast de kerstboom op de Grote Markt werd geplaatst. Al snel verzamelden hier duizenden kerstballen. Met als eindresultaat: 23.170 euro.

"De solidariteit in onze stad is bijzonder groot. De samenwerking met sponsors, bedrijven, handelaars, inwoners, bezoekers... is werkelijk hartverwarmend", zegt schepen Jo Fran├žois.

"Iedere Truienaar die deze maand langs onze voedselbanken moet passeren zal een warme maaltijd aangeboden krijgen. Het Warmste Geschenk bracht in totaal 23.170 euro op, voldoende om elke Truienaar in een kwetsbare situatie een afhaalmaaltijd te schenken. Daarnaast zullen we ook gezinnen in armoede ondersteunen met drinkbussen voor schoolgaande kinderen en pampers voor de allerkleinsten", zegt schepen Pascy Monette.Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden