info@limburgnieuws.be -

maandag 21 september 2020

Sint-Truiden: Afrit N80 Hasselt naar N3 Tienen afgesloten tot zondagnamiddag 23 augustus (19 augustus 2020)

Van donderdagavond 20 tot woensdag 26 augustus plaatst AWV de nieuwe onder- en toplagen asfalt aan de noordkant van het op- en afrittencomplex van de Haspengouwlaan (N3) en de Naamsesteenweg (N80) in Sint-Truiden. Tot zondagnamiddag is daardoor de afrit van de N80 naar de N3 afgesloten voor verkeer van Hasselt naar Tienen. Verkeer op de N80 tussen Gingelom en Hasselt blijft mogelijk, maar moet plaatselijk in elke richting over één rijstrook. Begin september verhuizen de werkzaamheden naar de zuidkant van het complex.

De asfaltwerken starten donderdagavond 20 augustus (19 uur) en duren tot volgende week woensdag 26 augustus. Deze werken zorgen tijdelijk voor extra hinder rondom het knooppunt.

Zondagnamiddag 23 augustus gaat de afrit opnieuw open voor verkeer van Hasselt naar Tienen. De afrit N3 Brustem richting N80 blijft nog even afgesloten, tot begin september. De huidige omleiding via de N3e Luikersteenweg is tot dan van kracht.

Na de asfaltwerken heeft de aannemer in principe nog goed een week nodig om de noordkant van het complex volledig af te ronden.

Begin september verhuizen de werkzaamheden naar de zuidkant van het complex, aan de kant van Bevingen. Ook hier vernieuwt AWV de op- en afritten en legt het bovendien een fietsoversteekplaats aan. Langs de N3 in de richting van Brustem komt een voorlopig fietspad. Net zoals vandaag aan de noordkant zullen ook de op- en afritten aan de zuidkant worden afgesloten.
Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden